Openingstijden
Maandag gesloten
               di t/m vr 9:00 - 18:00
               Za 9:00 - 17:00
Telefoonnummer
0297 52 38 70
BY CSU

Kaspersky Lab heeft bekendgemaakt dat het zijn infrastructuur aanpast door een aantal kernprocessen van Rusland naar Zwitserland te verplaatsen. Daaronder vallen de dataopslag van klanten, programmeertools voor software en databases voor het detecteren van bedreigingen.

Kaspersy zegt dat het tegen het einde van 2019 een datacenter in Zürich zal hebben opgericht waarin alle informatie van gebruikers uit Europa, Noord-Amerika, Singapore, Australië, Japan en Zuid-Korea wordt opgeslagen en verwerkt. Het gaat hierbij om informatie die vrijwillig door gebruikers is gedeeld om malware in kaart te brengen.

De broncode van Kaspersky-producten en eventuele software-updates komen beschikbaar in een zogenaamd transparantiecentrum, waar bepaalde stakeholders ze kunnen inzien. Ook dit centrum komt in Zwitserland en opent volgens het bedrijf nog dit jaar zijn deuren. Het was al langer bekend dat Kaspersky transparantiecentra gaat opzetten in Europa, Azië en de VS. Daarnaast kan een onafhankelijke organisatie eventuele nieuw samengestelde software van Kaspersky verifiëren, zo meldt het bedrijf.

Het verplaatsen van infrastructuur naar Zwitserland was volgens een woordvoerder van Kaspersky al gepland, meldt Nu.nl. Met deze verandering hoopt het Russische bedrijf het vertrouwen terug te winnen. Maandag maakte het Nederlandse kabinet bekend dat de rijksoverheid moet stoppen met het gebruik van antivirussoftware van Kaspersky. Eerder namen de Verenigde Staten ook al zo’n besluit.

De besluiten om te stoppen met de software van Kaspersky hangen samen met de vrees dat Russische inlichtingendiensten via de diensten van het bedrijf in staat zijn tot bijvoorbeeld digitale spionage. Minister Grapperhaus van Justitie wil dat risico indammen en ziet het stoppen met antivirussoftware als een voorzorgsmaatregel. Kaspersky meent dat het de Nederlandse overheid ertoe kan overhalen dit besluit te herzien.

Update, 13:08 uur: De Nederlandse minister Grapperhaus van Justitie heeft tegen de NOS gezegd dat de verhuizing van Kaspersky van Rusland naar Zwitserland geen verschil maakt voor de vaststelling dat het bedrijf nog onder de Russische wetgeving valt en dus verplicht kan worden om mee te werken aan verzoeken van Russische inlichtingendiensten. Hij blijft bij zijn beslissing om de antivirussoftware van Kaspersky uit te faseren bij de Rijksoverheid.

Related Post

Gamingtotaal
Digitotaal
Caiway aalsmeer - uithoorn

We werken met verschillende merken

Wij werken met bijna alle populaire merken.

logo-1
logo-2
logo-3
logo-4
logo-5
logo-1
logo-1
logo-1
logo-1
logo-1